Med målrettede skritt går det en ny strøm av mennesker utover på Kadettangen – hvor flere har badstua «Pust» som målpunkt. «Pust» føyer seg godt inn i visjonen om et mer pulserende Sandvika!
Være seg tidlig morgen eller kveld er «Pust» blitt et populært aktivitetstilskudd til byen. Badstua har to ovner; en i fellesbadstua – med plass til 14 personer, i tillegg til utkikksbadstua på toppen, hvor det er plass til 8. Ovnene står på fra 06 om morgenen til 22 på kvelden, – hvor før jobb og rett etter arbeidstid er de mest populære tidspunktene. Jungeltelegrafen gikk tydeligvis, da antall besøkende tok særlig fart fra oktober 2023. Eier og driver av badstua Erik Stange Ankre (39) kan fortelle om gode besøkstall, med rundt 3000 besøkende i måneden, bestående av «innfødte» Sandvika-beboere og brukere – eller tilreisende som er blitt ihuga badstu-frelste. Ankre forteller at det nå sysles med planer om utvidelse av Pust-badstu-konseptet også ved Høvik, Fornebu og kanskje Lysaker.
Ankre, som selv er lege, har tro på at badstu og vinterbading gjør oss mer robuste og motstandsdyktige. I tillegg er badstua blitt en sosial møteplass, hvor folk i alle samfunnslag kan møtes.
To ganger i måneden kjøres det også event/ rituale ledet an av en «badstuemester». For å sette den rette rituale-stemningen, settes det på avslappende musikk i bakgrunnen, mens det ved vannpåkast på ovnen blir tilført forskjellige eteriske oljer.
Badstua drives av selskapet «Pust», som også har badstuer i Tromsø, Bodø og på Sortland. Badstua «Pust» ble trukket fram som et godt prosjekt ved Bærum kommune sin Arkitekturpris i 2023. Anlegget er tegnet av Skapa arkitekter og produsert av Norsk Massivtre i Valdres.
På pust.io kan du lese mer om tilbudet og booke tid.