Sandvika Byfest og Sjøakademiet samarbeider om å redde liv

2023 har dessverre vært preget av en urovekkende økning i antall drukningsulykker. Derfor er det avgjørende å sette i gang tidlig med holdningsskapende arbeid og kunnskapsdeling for å redde liv.

Sandvika Byfest har i år blitt tildelt midler fra Bærum Kommune for å starte et pilotprosjekt i samarbeid med Sjøakademiet. Prosjektet tilbyr svømme- og livredningskurs utendørs med målet om å støtte nullvisjonen for drukningsulykker. Formålet er å gi flere barn og unge muligheten til å bli dyktige svømmere, og med det være en trygghet for seg selv og andre i vannet – da redder vi liv.

Kursene holdes på Kadettangen og ledes av profesjonelle instruktører. I denne omgang er det mellom 20 deltakere som vil få grunnleggende opplæring i sjøvett, livredning og svømming. Svømmeinstruktør Even Hjartholm legger vekt på at læringen skjer på barnas premisser. Vi møter barn og unge med svært forskjellige bakgrunner, forventninger, og mål for mestring.

Alle deltakerne får med seg Sjøknapp som bevis på sin deltakelse og kunnskapsmålene de har gjennomgått. De får også med seg et aktivitetshefte til videre inspirasjon og tilegnelse av viktig kunnskap.

Statistikken viser dessverre en skremmende økning i antall drukningsulykker, med en 17 prosent økning fra 75 i 2021 til 89 i 2022. Utsiktene for 2023 ser dessverre ikke mye bedre ut, advarer Nils Sebastian von der Fehr, kursansvarlig i Sjøakademiet.

«Vi er takknemlige for at Sandvika Byfest tar dette på alvor og at vi får ta del i initiativet. Sammen jobber vi for å øke sikkerheten i vannet og redusere drukningsulykkene.» sier Nils Sebastian von der Fehr i Sjøakademiet.

Del

Les flere saker om se og gjøre

Nyt Sandvika i sommer

Bli med på Sankthansfeiring

Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Nabovarsel – vi gjentar suksessen fra i fjor

Bli med på Kalvøya Akvatlon til helgen.

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai