Sandvika Byfest nærmer seg

Sammen med Bærum kommune, Sandvika Vel og Bærum Kulturråd ønsker Vårt Sandvika velkommen til Sandvika Byfest 2023. Sandvika Byfest er et av Norges største kulturarrangement og dagene 24.08 – 27.08 fyller vi Sandvika med opplevelser for alle og enhver! I programmet finner du mange kjente elementer som markedet, frivillige organisasjoner og idretten, konserter i Bakgården og på Byscenen, tivoli på Kadettangen, dans foran Kulturhuset, herlig stemning i Løkkehaven, Nysirkus på Kjørbotangen, uteserveringer i fleng, båter i Sandvikselva, fotballkamp med Bærum SK og mye, mye mer.

Prosjektleder for Sandvika Byfest, Torstein Løvlid, forteller med stor innlevelse: «Vi er utrolig stolte over årets program, og vi gleder oss til å se publikum kose seg med både kjente og nye aktiviteter under Sandvika Byfest 2023. Det er ikke mulig å plukke ut en enkelt favoritt fra programmet da det er for mange, men det å ha en el-ferge som binder Bærum sammen fra sjøsiden er veldig hyggelig. Ta fergen helt gratis og bli med på Sandvika Byfest, opplev moroa sammen med nye og gamle venner!»

Innholdsrikt program
Noen høydepunkter fra årets program:

  • El-ferge mellom Lysaker, Fornebu, Sandvika og Vollen vil være helt gratis, og går fredag, lørdag og søndag. Sjekk festivalprogrammet for rutetider og nyt Bærum fra sjøen!
  • Kommunegården er helt ny av året og her skaper vi en helt ny klassisk scene der norske storheter som Thormod Rønning Kvam, Bugge Wesseltoft, Henning Kraggerud og flere kommer til. Den fantastiske akustikken i Møteplassen, hjertet i Kommunegården, gir oss en ny konsertarena ingen andre har maken til.
  • Generasjonslekene i regi av Bærums eldresentre gir alle muligheten til å hygge seg på tvers av generasjonene gjennom lek, konkurranse og annen moro. Her får man aktivisert seg etter evne og interesse, sammen med venner og familie.
  • På Løkketangen vil det være Brukt på Nytt med fokus på ombruk. Her vil du finne alt fra klær, LP-plater, møbler og design til muligheter for å reparere noe. Både inne og ute kan man oppdage ny kunnskap og nye skatter som blir med hjem.
  • Utenfor Løkketangen bygger vi en herlig catwalk som fylles med vintage mote for alle aldre på lørdagen, og litt senere på dagen vil Bærums cosplay-miljø overvelde oss med kreative kostymer og karakterer. Er vi riktig heldig vil det dukke opp en Darth Vader eller Boba Fett også!
  • Kunnskapssenteret slår på stortromma i år og åpner alle sine rom for utstillinger, foredrag, workshops, boder med mer! Et omfattende og rikt program vil blåse de fleste av banen med variasjonen og ikke minst det høye nivået som Bærums innbyggere selv viser fra scenen.
  • Det er valgår og da må vi selvsagt ha politisk kvarter, trygt plassert i Rådhusparken. Her vil dere møte mange av partiene som har valgliste i Bærum Kommune, både gjennom stands, men også et åpent «speakers corner» der man fritt kan holde sine innlegg. Det er også mulig for publikum å bidra inn i den offentlige debatten i «speakers corner», så nøl ikke!
  • Helt tilbake i 2019 ble det hyret inn et vaskekte vikingskip til Sandvika Byfest. Dessverre lot det seg ikke gjøre da, og plutselig gikk tiden med pandemien også. Nå er vi i 2023 og endelig skal vi se vikingskipet seile opp Sandvikselva i full prakt. Siden dette med stor sikkerhet vil være populært har vi ordnet det slik at skipet er hos oss torsdag, fredag, lørdag og søndag. Så her skal alle finne en mulighet til å gå ombord for å hilse på vinkingene.
  • Sandvika Byfest har i samarbeid med Røde Kors og DUER laget et kunstprosjekt som skal resultere i to helt nye kunstverk i Sandvika sentrum. Prosjektet har allerede startet i juni og vil vare helt frem til Byfesten der ungdommene sammen med DUER skal skape et eget kunstnerisk uttrykk for deres eget hjemsted.
  • Til slutt har vi «På Kalvøya». Sandvika Byfest har sammen med gode samarbeidspartnere skapt en intim festival ute på øya vi er så glad i; På Kalvøya. Søndag 27. august kan du oppleve Maria Mena, Johndoe, Silver Lining og Ole Kirkeng på Norges kanskje vakreste festivalarena. Gjennom mange år har vi alle hørt detaljerte historier fra svunne festivaler, og nå kan du endelig skape din egen festivalhistorie På Kalvøya.

sandvikabyfest.no kan du lese mer om programmet og på ticketmaster.no kan du kjøpe billetter til På Kalvøya.

Del

Les flere saker om se og gjøre

Nyt Sandvika i sommer

Bli med på Sankthansfeiring

Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Nabovarsel – vi gjentar suksessen fra i fjor

Bli med på Kalvøya Akvatlon til helgen.

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai