Russen bader på Folkebadet

Da Martin Schilde, gründer og driver av Folkebadet, hørte at russen var på jakt etter et sted å være tok han kontakt med russepresidenten ved Sandvika videregående skole, Michael Nasby.

Martin foreslo at russen kunne bruke Folkebadet og arrangere russekro her. Russepresidenten tente på idéen og fikk med seg flere russepresidenter. Første russekro ble arrangert i januar med over 550 russ fra både Asker og Bærum som festet på Folkebadet. Martin innrømmer at han på forhånd var litt usikker på hvordan det ville gå å samle så mange russ samtidig. Etter flere møter med russen fikk han litt bedre forståelse av hva dette dreide seg om og la fra seg bekymringene. Tilbakemeldingene fra de som jobbet den kvelden og fra russen selv, var utelukkende positive. Russepresidenten hadde på forhånd oppfordret russen til å droppe russeklærne og vorse på skolen i stedet for på bussen. På den måten bidrar det til en mer inkluderende russetid. Av sikkerhetsmessige grunner måtte alle registrere seg på forhånd. For deltakerne var det lett å bli kjent med nye folk og det var topp stemning hele kvelden, mye takket være russens engasjement både i forkant og etterkant.
Toothfairy stilte med artister og eget nettverk for å gjøre disse kveldene minnerike for russen. Inkludering har hele tiden stått i fokus, også fra russen selv.

– I mars ble det arrangert russekro igjen og så lenge vi kan holde det utenom ordinære åpningstider ser jeg ingen grunn til at dette ikke blir et konsept som kan leve i årene fremover, sier Schilde.

En stor diskusjon i samfunnet handler om utenforskap, ensomhet og ekskludering.
– Et av målene med tiltaket er å senke terskelen for å delta for dem som kanskje ikke har så stort nettverk. Husk at over 50% av russen ikke er med på en buss. Derfor bidrar denne type arrangementer med å senke terskelen for å delta for dem som ikke har så bredt nettverk, avslutter Martin Schilde.

Bærum kommune har også hatt dialog med russen. Kommunen ser for seg å tilby russen å låne Kadettangen til en større russefest hvis arrangøren tilfredsstiller visse krav i forhold til vakthold, opprydding osv.

Del

Les flere saker om se og gjøre

Nyt Sandvika i sommer

Bli med på Sankthansfeiring

Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Nabovarsel – vi gjentar suksessen fra i fjor

Bli med på Kalvøya Akvatlon til helgen.

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai