Kunsten i Kommunegården

Marte Eknæs har laget vannskulpturen foran hovedinngangen til Kommunegården. Verket heter “Vekselvirkning” og er inspirert av fargene til den gamle kommunegården, noe vi møter i stålrørene. Skulpturen består også av to steiner fra Bærum i rombeporfyr. Rombeporfyr er en porfyrisk, magmatisk bergart og forekomster er bare kjent i vårt område i Norge. I tillegg går vannet i sirkler og har sitt eget klimaregnskap.

I 2019 var det en åpen utlysning for kunstnere til både ute- og innendørs prosjekter i den nye Kommunegården. Kunstutvalget i Kommunegården består av kultursjef Berit Inger Øen, varaordfører Siw Wikan, kunstner og kunstkonsulent Ole Martin Lund Bø, Hanne Gulowsen fra Pilot arkitekter og kunstrådgiver Ellen Marie Fodstad.

– Vi viser kunst fra kommunens samling, gjenbruker kunst fra den gamle kommunegården og med den nye kunsten trekker vi også linjene tilbake til Bærums kunsthistorie med Monets motiver, sier kultursjef Berit Inger Øen.

Knut Henrik Henriksens verk «Tablå for de tusen hjem» er basert på Claude Monets maleri «Norge, de røde husene på Bjørnegård» (1895). Henriksens verk som henger på torget i Kommunegården, er hele 8,5 meter høyt!

Del

Les flere saker om se og gjøre

Nyt Sandvika i sommer

Bli med på Sankthansfeiring

Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Nabovarsel – vi gjentar suksessen fra i fjor

Bli med på Kalvøya Akvatlon til helgen.

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai