Tobbe Malm, Heidi Glattre og daglig leder ved Bærum kunstforening Berit Østenby på åpningen av «Gravity and Grace»

«Gravity and Grace» til Sandvika

Utstillingen «Gravity and Grace» viser arbeidene til kunstnerne Tobbe Malm og Heidi Glattre. De tunge, forvridde, delvis figurative metallformene til Malm står i en spennende dialog og kontrast til Glattres skjøre, delikate og vakre papirarbeider.
Materialene, der det kraftige, harde, forvridde metallet oppleves som skrøpelig og skjørt skaper en kontrast til det lette papiret som skaper følelsen av noe kraftfullt og massivt.

Teksten «Gravity and Grace» er hentet fra forfatteren og filosofen Simone Weil. Kunstnerne har benyttet hennes ordpar og begrepenes innhold. Tyngden er det som skaper, Nåden er den kraft som tar bort det som bryter ned. I dette ligger det håp. I dette kan det skapes mening. «Oppmerksomhet er i dypeste forstand å likne på bønn. Den overskrider tro og kjærlighet. Fullstendig og udelt oppmerksomhet er bønn» uttrykker Simon Weil.

Lette, bevegelige papirskulpturer og to-dimensjonale verk er inspirert av religiøse, filosofiske tekster og litteratur.

Metallskulpturene av Tobbe Malm og papirinstallasjonene av Heidi Glattre forsøker å ta betrakteren med på en visuell samtale om temaene, liv og død, håp og tro, kunstens kraft og dens verdi som en vei til innsikt og erkjennelse. Her kan du lese mer om prosjektet som har gått over to år. Utstillingen står til 26. mai.

Del

Les flere saker om se og gjøre

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai

Har du meldt deg på festen?

Gjentar suksessen fra 2023

«Gravity and Grace» til Sandvika

Opplev 17. mai i Sandvika

Mange kulturopplevelser å glede seg til