Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Espen Eiborg befester sin posisjon som en nyskapende kunstner, alltid villig til å utforske nye uttrykk og teknikker. I sin siste utstilling, Cake by the Ocean i Bærum kunstforening, kombinerer han den urgamle teknikken egg-tempera med moderne epoxy.

Egg-tempera, består av pigmenter blandet med egg som bindemiddel, ofte i kombinasjon med linolje. Teknikken ble blant annet brukt av Rembrandt og kan spores tilbake til hulemalerier i Sulawesi, Indonesia, rundt 40 000 år gamle. Epoxy, derimot, er et nyere materiale videreutviklet fra bruk i industrien til bruk i kunst. Epoxy kjennetegnes av tykke lag med maling og en glassaktig overflate. Eiborg skaper malerier som vekker undring og oppleves som noe magisk. Bruk av epoxy skaper malerier som fremstår som herbarier hvor organisk materiale er innkapslet i glass. For Eiborg er dette en måte å fremstille maleriet som noe magisk og forunderlig, en illusjon skapt av fargeklatter på lerret. Dette anser han som en kjærlighetserklæring til maleriets kraft.
Motivene i utstillingen er preget av tilfeldige innfall, uten en rød tråd som følger et bestemt tema. Vi kjenner igjen fargesterke kvinneportretter i tillegg til dyremotiver. Eiborg lar ideene komme impulsivt eller utvikle seg over tid, og noen ganger lar han verkene hvile før de fullføres. Utstillingen representerer en kombinasjon av det impulsive og verk som er skapt over lang tid. Eiborg eksperimenterer, prøver og feiler i skaperprosessen. Utstillingen står til 23. juni.

Del

Les flere saker om se og gjøre

Nyt Sandvika i sommer

Bli med på Sankthansfeiring

Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Nabovarsel – vi gjentar suksessen fra i fjor

Bli med på Kalvøya Akvatlon til helgen.

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai