Robert Meyer, 65 år med fotografi

Robert Meyer skapte publikumsrekord

Det var stappfullt og publikumsrekord da Bærum kunstforening innviet sine nye lokaler med Robert Meyers fotografier lørdag 6. april.

Kunstforeningen har på imponerende kort tid fått maks ut av lokalene som ligger i 1. etasje i Løkketangen 20 A, kun tre minutter å gå fra togstasjonen. Kultursjef Berit Inger Øen åpnet utstillingen som rommer 65 års fotohistorie.

Robert Meyer (f.1945 i OSLO) har vært betydelig innen det fotografiske miljøet både nasjonalt og internasjonalt. Siden debututstillingen «Lys» i Fotogalleriet i 1970 har han, ved siden av en rekke separatutstillinger, deltatt på mange utstillinger, bl.a. Fotobiennalen i Gdansk og Museet for fotokunst i Odense. Han har mottatt flere priser og utmerkelser og er kjøpt inn av Nasjonalmuseet i Oslo, Preus Museum i Horten, Bibliothéque Nationale i Paris og Polaroid Collection i Amsterdam.

Meyer er også kjent for å bygge opp The Robert Meyer Collection, Norges største, private fotohistoriske kunstsamling. Samlingen, som består av over 8000 bilder med norsk og nordisk fotokunst, er solgt til Nasjonalmuseet. I 1990 ble Meyer landets første professor i fotografi ved det som i dag er Kunsthøgskolen i Bergen.
Meyer er utdannet ved Fotoskolan under Universitetet i Stockholm og startet sin karriere i 1963.

Blant bildene du kan oppleve på utstillingen finner du serien «Icons of the 60´s». Portretter av musikere som John Lennon, Yoko Ono, The Rolling Stones, Bob Dylan og Wenche Myhre. Utstillingen står tom 28. april

Fra serien Icons of the 60´s. Wenche Myhre og Lillebjørn Nilsen
Del

Les flere saker om se og gjøre

Nyt Sandvika i sommer

Bli med på Sankthansfeiring

Cake by the Ocean i Bærum Kunstforening

Nabovarsel – vi gjentar suksessen fra i fjor

Bli med på Kalvøya Akvatlon til helgen.

Hageglede i idylliske Løkkehaven 25. mai