Tanken studios tar form

I de gamle fabrikkbygningene på Hamang finner vi det kreative inkubatormiljøet Tanken. Her holder noen av landets ledende aktører innen musikknæring, media, foto, mote og kunst til.
Tanken fasiliterer et dynamisk, kommersielt studiokompleks, og nå bygges 16 nye lydstudioer.

De nye studioene er et ledd i arbeidet med å utvikle gode rammebetingelser og infrastruktur for musikknæringen. Målet er å utvikle et nettverk av norsk musikkbransjes fremste, uavhengige aktører, og samordne ressurser og interesser i en rekke fellesprosjekter. Ambisjonen er at norsk musikk og musikkproduksjon skal bli en seriøs, bærekraftig og verdiskapende næring i Norge, og bidra til at norsk musikk blir en internasjonal anerkjent merkevare.

Tanken studios med 37 kommersielle studioer i ulike kategorier, er unikt i europeisk sammenheng og vil befeste Tanken som et av de største og viktigste musikk-produksjonsmiljøene internasjonalt.

16 nye lydstudioer – fremdrift
Arbeidet med byggingen av 16 nye kommersielle lydstudioer har god fremdrift. I 2. etasje kan vi nå skimte litt mer av hvordan studioarealene tar form:
50 tonn betong er fylt i lydgulvene.
2,5 tonn isolasjon er nå foret i første lag av lydveggene.
75 tonn med lydgips er montert.
Hittil er 12 km med el-kabler trukket.


Mellom 12-16 arbeidere jobber daglig for å sikre en god fremdrift. Studioene, som er finansiert i et storstilt spleiselag mellom Bærum Kommune, Kulturrom, Andenæs Eiendom og Vikens spillemidler er planlagt ferdig på nyåret.

Del

Les flere saker om byutvikling

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg

Nye boliger til salgs i Helgerudkvartalet

Spennende endringer i vente på Kalvøya