Fra v: Tobias Teigen, Herman Winther-Henriksen, Fredrik Børstad, Marthe Kristine Maaren og Espen Andersson Grotnes

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

I hjertet av Sandvika blomstrer et pulserende musikkmiljø som bringer sammen unge, lokale talenter og skaper en levende kulturell vekst i byen. Fordelt på de tre musikkselskapene Toothfairy, Distortion og Loud Productions som alle sitter på Toothfairy House, er det skapt arbeidsplass for 15 ansatte. 11 av disse er etablert bare i løpet av de siste to årene. 

Studioer på Tanken og scene på Folkebadet

Studioene på Tanken huser flere av Norges mest etablerte musikkprodusenter, låtskrivere og artister. Av de 37 studioene på Tanken administreres  25 studioer av Toothfairy. Her er det alltid kreativ aktivitet som resulterer i et sunt, trygt og sosialt miljø. Det resulterer også i låter som når så langt som 1.plass i Norge, og hitlister i store markeder som USA og Sør Korea. Flere ganger i året arrangeres skrivecamper,  hvor man samler mange av landets beste over flere dager og skriver låter. Med selskapenes sterke tilknytning til Sandvika Folkebad, er det inspirerende å se at også den tidligere Musikkflekken begynner å etablere seg som et sted hvor alt av kulturelle arrangementer, til stand-up  og private events, i tillegg til bar- og restaurantvirksomheten. 

Fremming av lokale talenter

Musikkmiljøet i Sandvika er kjent for å gi et springbrett til lokale talenter, med støtte fra et engasjert lokalsamfunn og musikkelskere. Fra unge musikere som starter sine karrierer til etablerte band som fortsetter å inspirere, er Sandvika et sted der talent blir verdsatt og feiret. Det har skjedd mye de siste par årene, og blant de som virkelig får spire i 2024 er popgruppene Bausa og Golfklubb, som til sammen ble nominert til  hele fem Spellemannspriser for sine braksuksesser i 2023. De tre selskapene på Toothfairy House kan sammen vise til over et dusin topp 50- plasseringer i løpet av fjoråret. 

En lysende fremtid for Sandvikas musikkmiljø

Med et stadig voksende engasjement og entusiasme for musikk, ser fremtiden lys ut for Sandvikas musikkmiljø og deres unge, kreative og ambisiøse aktører. 

Del

Les flere saker om byutvikling

Bli kjent med Per Christian, ny leder i Asplan Viak

Sandvika sentrum vokser

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg