En ny by vokser frem

Sandvika er i rivende utvikling, bokstavelig talt. Om noen år vil mange flere mennesker bo her, jobbe her og besøke byen. Det første synlige beviset er Helgerudkvartalet der de første beboerne flytter inn våren 2025.

Etter mange år med planlegging er vi endelig i gang med å bygge en helt ny by. Bærum kommune har begått to fantastiske åpningstrekk; Elvepromenaden og strandparken på Kadettangen. Elvepromenaden som strekker seg 500 meter fra Løkketangen til Kadettangen, besøkes av snaut en million mennesker i året og strandparken med det ikoniske stupetårnet, Svanen er blitt en turistattraksjon. Nå er et helt nytt sentrum i ferd med å prege horisonten. Helgerudkvartalet, Andenæskvartalet, Tinghuskvartalet og et helt nytt bygulv vil om bare få år være de første synlige bevisene på nye Sandvika. Våren 2025 flytter de første beboerne inn  i Helgerudkvartalet. Etter det planlegges  prosjektene på rekke og rad; Sandvika Nord, Hamang/Industriveien, Lakseberget, Sjøfronten og Franzefoss.

Ambisjonen er å tredoble dagens innbyggertall på ca. 6000 mennesker til omtrent 20 000 mennesker. Det skal også etableres mange flere arbeidsplasser og et rikere tilbud av butikker, tjenester og kulturopplevelser. Her kan du lese mer om Sandvika

 

Del

Les flere saker om byutvikling

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg

Nye boliger til salgs i Helgerudkvartalet

Spennende endringer i vente på Kalvøya