Fra papirfabrikk til musikkproduksjon i verdensklasse.

Med årets tildeling fra Kulturrom og Bærum kommune har Tanken i Sandvika fått drøyt 8 millioner til bygging av 18 nye musikkstudioer.

I de gamle fabrikkbygningene på Hamang finner vi det kreative inkubatormiljøet Tanken. Her holder noen av landets ledende aktører innen musikknæring, media, foto, mote og kunst til. Aktører som Toothfairy Label & Management, fotograf Olav Stubberud, klesdesigner Emil Ringheim, og kunstnerduoen Duer finner vi i næringsnettverket.

Internasjonale suksesser
Sandvikabølgen er et kjent begrep og musikkmiljøet på Tanken har bidratt til internasjonale suksesser som Baya, Coucheron, Carl Louis, Kid Astray, Pasha og Sassy 009 som alle har sitt utspring her. Under årets P3 Gull var det artister som Benjamin Giørtz, Chris Holsten og Stig Brenner sammen med «Coucheron» fra Nesøya som stakk av gårde med de gjeveste prisene. I tillegg ble Jonathan Floyd Årets nykommer.

Vil skape 300 årsverk
– Dette er sensasjonelt og sier noe om nivået på Tanken, sier daglig leder Claus Fribiger, som fremhever det arbeidet musikkselskapet Toothfairy har lagt ned over lang tid. Nå ønsker han å forsterke miljøet og har planer om å bygge landets beste studiokompleks i samspill med norsk musikknæring.  Planen er å bygge 18 studioer som skal bidra til at også produksjonen av musikken foregår her. Målet er å skape 300 årsverk innen fem år og å nå en viktig nasjonal milepæl: Norges første kulturnæringsklynge under Innovasjon Norges arenaprogram.
Dette vil bidra til å øke Sandvikas attraktivitet som by og samtidig bidrar det til utvikling av kulturnæringen, verdiskaping og arbeidsplasser.
Kilde: Budstikka
Foto: Karl Braanaas / Budstikka.

Del

Les flere saker om byutvikling

Kraftsenter innen musikk og kreativ næring åpnet

Om under et år flytter de første beboerne inn

Starter bygging av nye leiligheter i Sandvika

Bli kjent med Per Christian, ny leder i Asplan Viak

Sandvika sentrum vokser

13 år gammel iskremgründer til Sandvika