Foto: Leikny Havik (Bow)

Bli kjent med Per Christian, ny leder i Asplan Viak

Han vokste opp i Bærum og nå skal han lede et av selskapene som utvikler nye Sandvika sentrum. Vi har tatt en prat med Per Christian Randgaard, ny administrerende direktør i Asplan Viak.

– Kan du fortelle oss litt om deg selv, hvem er du?
Jeg er født på Aker Sykehus, og har hatt hele oppveksten min på Østerås/Eiksmarka. Nå bor jeg på Gjønnes/Bekkestua med kone og våre tre gutter mellom 8 og 14 år. Fritiden går mye til aktiviteter sammen med barna og familien, også blir det tid til litt  trening. Jeg er utdannet Sivilingeniør fra NTNU, med ett av årene som utvekslingsstudent på Sorbonne i Frankrike.

– Hvordan har din karriere utviklet seg? 
I prosessen jeg akkurat har vært gjennom har jeg rukket å se litt tilbake på veien jeg har fulgt. Den er kanskje ikke helt A4, men det er en rød tråd frem mot rollen jeg har fått i dag. Asplan Viak er eid av en stiftelse og det setter jeg stor pris på, det gir en ekstra dimensjon. Asplan Viak har som visjon å være den fremste arenaen for samfunnsutvikling. Dette stiller krav til oss utover å være en vanlig bedrift. Vi ønsker å dele og utvikle kunnskap som bidrar i arbeidet med de store samfunnsutfordringene som naturkrise, ressursknapphet og lokalsamfunn i endring. Jeg har vært heldig å få jobbe med veldig mange dyktige fagpersoner i ulike bransjer i mine tidligere jobber både nasjonalt og internasjonalt. Jeg hadde også fire fine år innen bistand som var veldig lærerike, spesielt når det gjelder de politiske utfordringene verden og organsisasjoner står i.

– Hva motiverte deg til å ta lederjobben?
Først og fremst all kompetansen og alle de flotte folka i Asplan Viak. Jeg har blitt veldig glad i selskapet de nesten seks årene jeg har vært her, og jeg er kjempemotivert for å ta et enda mer helhetlig og strategisk ansvar.

– Hva er ambisjonene dine, og for Asplan Viak?
Verden er i endring, og det krever mye av oss som samfunn og som enkeltmennesker. I Asplan Viak har vi bred kompetanse innenfor temaer som bare blir viktigere og viktigere: natur- og klimakrisen, demografiske endringer i befolkningen og en stadig mer presset kommunesektor. Vi har en lang tverrfaglig tradisjon hos oss, og det at vi klarer å jobbe på tvers av fag og disipliner blir ekstremt viktig hvis vi skal lykkes framover.  Personlig har jeg også en ambisjon om ikke å være for utålmodig:), jeg er minst i søskenflokken og har alltid hatt litt dårlig tid.

– Hvordan ser du på Asplan Viak og selskapets rolle i Sandvika?
Asplan Viak har dype røtter i Sandvika. Vi hadde en viktig rolle i utviklingen av Powerhouse Kjørbo, hvor vi har kontorer i dag. Nå er vi sentrale i transformasjonen og utformingen av Sandvika sentrum øst, og her har vi satt sammen et sterkt, tverrfaglig team som jobber tett med Bærum kommune for å skape fremtidens bysentrum.

– Hva tenker du om at dere flytter til nye Sandvika sentrum?
Jeg tror det vil bety mye for synligheten vår – det blir lettere for folk å stikke innom og vi blir mer tilgjengelige i det daglige for flere. Og så er det en stor fordel å ligge så nært kollektivknutepunkt – selv om isbaderne våre kommer til å savne strandlinja på Kjørbo.

– Hvilket forhold har du til Sandvika?
Sandvika har utviklet seg mye siden jeg var liten, og det er et sted man blir mer og mer glad i. Da jeg vokste opp var det mye fotball og bading på Kalvøya, og vi dro enkelte ganger til «lillebyen» Sandvika istedenfor å dra inn til Oslo. Nå har jeg både arbeidsplassen min her og tilbringer mer av tiden min her. Samtidig gleder jeg meg veldig til at et moderne bysentrum står ferdig om noen år.

– Hvilke utfordringer må vi løse i Sandvika?
Vi må skape en levende by og åpne opp sjøfronten enda mer.

– Hva synes du er det beste med Sandvika?
Bellggenheten! Nærheten til sjøen en utrolig verdi for Sandvika.
– Hva drømmer du om for Sandvika, spesielt med tanke på den pågående byutviklingen?

Jeg tror og håper det som er på gang nå vil gjøre Sandvika til en «lokalby» for oss som bor i Bærum. Det som er gjort langs elva tegner veldig bra for fremtiden. Kulturelle arrangementer og konserter, som vi blant annet fikk oppleve i forrige uke, er topp.

– Hva gjør du når du ikke jobber?
Barna er aktive i lokalidretten, og jeg er glad i idrett selv, også.

– Andre ting vi bør vite om deg, har du noen funfacts?
Det må vel være en slags rekord at det aller første intervjuet jeg gjorde med Budstikka som administrerende direktør havnet på satirekontoen badesken på Instagram?

Del

Les flere saker om byutvikling

Bli kjent med Per Christian, ny leder i Asplan Viak

Sandvika sentrum vokser

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg