Bli kjent med Maria Furøy Ellingsen

Vi har tatt en prat med Maria, husfrue på Sjøholmen som opplever Sjøholmen som sitt andre hjem.

– Kan du fortelle oss litt om deg selv?
– Jeg ble født på Aker sykehus i 1971 og vokste opp på Rykkinn. Her har jeg mange gode minner fra. Et rikt fritidstilbud, solrikt og nærhet til marka med mer. Det var et topp sted å vokse opp mener jeg, til tross for sine utfordringer og dårlig rykte på 70-80 tallet. I dag bor jeg rett over haugen, på Bærums Verk. Jeg er gift med Halvard og vi har fire barn i alderen 12 til 23 år.
– Etter videregående tok jeg en bachelor i film- og TV-produksjon i Australia. Senere, etter at sistemann ble født, ble det masterutdanning og sertifisert Coach fra Den Norske Coach Forening.

– Hvordan har din karriere utviklet seg?
– Jeg begynte å jobbe i reiselivsbransjen. Fra Leangkollen hotell i Asker videre til hotell og turistbransjen i Hemsedal hvor jeg bodde i flere år. Så ble det noen år med salg og markedsføring innen media. Senere dro jeg til Australia for å studere og jobbet blant annet for AB TV og så noen år i produksjonsselskapet Monster. Etter hvert som vi fikk flere barn valgte jeg å jobbe selvstendig med ulike typer kurs og formidling innen film og videoredigering før jeg begynte som kursleder for Grete Roede (nå Roede) i 2008. Her jobber jeg fortsatt som veileder, mentaltrener og Coach noen dager i uken i våre flotte kurslokaler midt i Sandvika. Ved siden av Roede startet jeg i jobben som bestyrer, eller «husfrue» om du vil, på Sjøholmen i august. Jeg har allerede i flere år opplevd Sjøholmen nærmest som mitt andre hjem, med et fantastisk miljø. Et godt sted å være.

– Hva motiverte deg til å ta lederrollen på Sjøholmen?
– Jeg gikk på musikkskolen her og husker godt tiden da Sjøholmen var et musikk-hus. Jeg skulle gjerne bringe tilbake noe mer musikk, sang og gjerne dans i tillegg til kunsten her. Et tilbud om undervisning, konserter, i tillegg til våre ulike tegnekurs, maling, keramikk og mye mer.

– Hvordan ser du på Sjøholmen og dets rolle i Sandvika?
– Sjøholmen har potensial til å nå enda mange flere enn de som allerede kjenner og besøker oss i dag. Jeg tenker ikke minst på ungdommen, som jeg håper vi vil klare å tiltrekke oss i større grad fremover. Eksempelvis med konserter og aktiviteter i parken som kan gi dem fine opplevelser og et bra sted å være. I tillegg til aktiviteter som ungdomskunst og AI-kunst. I dag er Sanseloftet og kreative verksted vårt store trekkplaster for barna. Jeg mener at Sjøholmen kan være et attraktivt sted for ungdommen også. Ambisjonen er at Sjøholmen blir enda mer integrert i Sandvika og et viktig bidrag til kulturlivet her.

– Har du hatt noen tilknytning til Sandvika tidligere?
– Sandvika var byen for meg da jeg var barn og ungdom. Det var hit vi dro hvis vi skulle til byen. Jeg husker vi tok bussen fra Rykkinn. Jeg husker også markedsbodene som var under jernbanebroen, hvor vi fant mye rart. Jeg har mange minner fra Helgerudgården, fra barneteateret, utestedene vi gikk og danset utover natten. Det var mange tilbud til oss ungdommer på den tiden. Vi hadde ikke behov for å dra helt inn til Oslo så ofte. Jeg fant stort sett det jeg trengte her, i Helgerudgården eller senere på Storsenteret. Jeg hadde også min første jobb i Sandvika, hos Brynestad.
Jeg gleder meg over utviklingen som skjer i Sandvika nå. Jeg er stolt av å være bæring. Jeg forteller gjerne om den flotte elvepromenaden, strand og badeanlegget på Kadda, Kalvøya og de hyggelige spisestedene som allerede ligger langs promenaden. For meg er Sandvika velig mye mer enn ett av Norges største kjøpesenter. Jeg gleder meg til å se «nye» sentrum vokse frem fremover.

– Hva synes du er det beste med Sandvika?
– Det beste med Sandvika er mangfoldet. Vi har fjorden, strender, båter, etter hvert blir det et rikere byliv. Under byggeperioden er tilbudene begrenset, likevel er det mange flotte ting å oppleve i Sandvika.

– Hva drømmer du om for Sandvika, spesielt med tanke på den pågående byutviklingen?
– Jeg drømmer om at Sandvika blir et sted med et rikt mangfold, gode tilbud innen handel, tjenester, opplevelser – og en god balanse med boliger og næringsbygg. Halvard og jeg har snakket om at vi gjerne flytter til Sandvika på sikt. Jeg vil gjerne være med å bidra til at Sandvika forblir et trygt og godt sted å bruke og bo i også i fremtiden, avslutter Maria.

Del

Les flere saker om byutvikling

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg

Nye boliger til salgs i Helgerudkvartalet

Spennende endringer i vente på Kalvøya