Bli bedre kjent med: Ordfører Lisbeth Hammer Krog

I stedet for å svare på hva hun gleder seg til, ønsker ordfører heller å svare på hva hun gleder seg over. Og listen er lang – men det er kanskje ikke så rart når man er ordfører i et av landets beste kommuner.

Aller først, hvordan har julen din vært?
– Julen ble som vanlig tilbrakt på vår gamle gård på Mykleby i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen. Her har vi vi feiret jul de siste 30 årene. Alltid hvit jul og som regel alltid minus 25 rundt nyttår. Tømmervegger, vedovner i alle rom, ja noen vil vel si at vi lever som i et museum. Hovedbygningen er fra 1790 og vi kan ikke tenke oss et bedre sted å feire julen med alle generasjoner samlet. Her henger julepynten på samme sted hvert år og jeg må jo bare innrømme at jeg koser meg glugg ihjel når jeg kan pynte og gjøre i stand til jul. Det lages sylte og sild, tradisjonene følges, vi er mange samlet hele julen gjennom.

Og hvordan ser 2017 ut for ordfører?
– Travel, spennende, inspirerende og krevende. Det er vel noen ord som dekker min fine hverdag godt. Vi skal beslutte viktige føringer for vitaliseringen av Sandvika. Og byen vår vil i fremtiden være noe langt mer enn bare Sandvika Øst. Jeg tenker på utviklingen av Hamang, Industriveien, Kadettangen, Lakseberget, ja hele kyststrekningen bort til Henie Onstad. Av andre store saker i 2017 må jeg selvfølgelig nevne E18 og kommuneplanen. Det er stortingsvalgår, det vil merkes, moro er det å treffe innbyggerne både på dørbank, på gaten og på debattmøter. Privat så venter russetiden for Nora, hun er yngst i søskenflokken på tre, men hun har to storebrødre som har gått opp veien før henne. Feiring skal det også bli tid til, 30 års bryllupsdag, det synes jeg er verdt en skikkelig fest!

Hva er det beste med Sandvika?
– Her kan vi få alt, natur og kultur spesielt. Det er mange gode tilbud på relativt liten plass. Byen er rom for mange viktige arbeidsplasser, utdanningsplasser, fine restauranter og cafeer. Og selvfølgelig; verdens flotteste Rådhus!

At ordfører kommer og tenner julegranen på julegrantenningen er en fast tradisjon her i Sandvika – koser du deg like mye med det på som det ser ut som?
– Absolutt! Jeg er veldig glad i jul og opplever førjulstiden som en tid for håp, ettertanke og refleksjon. Kanskje det smiles litt mer også, samtidig som høytiden også forsterker savn og sorg for mange. Julens budskap får oss til å stoppe opp og reflektere over hvordan vi og andre har det. Det er viktig.


«Jeg teller nok ikke timer, ordførergjerningen er mer en livsstil.» – Lisbeth Hammer Krog, ordfører


Nevn noen av dine favorittoppgaver som ordfører
– Generelt er det alle de gode menneskemøtene med innbyggere. Å lede vårt flotte kommunestyre er også et privilegie. Jeg trives veldig godt med foredrag og innlegg, og jeg må nok innrømme at jeg også blir mer og mer glad i en god debatt i et panel. Å få lov å være ordfører i Bærum er utrolig givende, krevende arbeidsmessig, men samtidig får jeg mye energi av de mange hyggelige tilbakemeldinger vi får. Ris får vi også, da gjelder det å lytte godt. Jeg blir veldig stolt når Bærum er på ballen og på pallen, når vi er innovative og tør å ta nye løsninger i bruk.

Når er ordførers mest travleste tid på året?
– Jeg teller nok ikke timer, ordførergjerningen er mer en livsstil. Men mai og desember er ekstra travle måneder. I tillegg til det løpende politiske arbeidet er det store begivenheter og markeringer som finner sted. Frigjøringsdagen og 17. Mai betyr mange taler, det krever sine grundige forberedelser.

Hva gleder du deg til?
– Jeg har heller lyst til å svare på hva jeg gleder meg over. Jeg opplever så mye glede i hverdagen min så jeg gleder meg over å kunne stå opp hver dag og gjøre nytte for meg. Og Jeg kjenner mye glede når vi som kommune evner å gi andre tjenester som de opplever som gode. Jeg kan f.eks observere en dyktig lærer i et klasserom og den energiske gode dialogen med elevene kan få meg rørt.

Hva irriterer deg?
– Klaging uten evne til å være konstruktiv. Og at motforestillingene så lett kommer før forestillingene. Dette er noe vi alle kanskje kan jobbe litt med.

Og helt til slutt, har du noen nyttårsforsetter for 2017?
– Jeg er veldig glad i å bade også i kaldt vann. Da må det bli at jeg fortsetter badesesongen fra oktober og ut året!

Foto øverst: Ragnhild Hoem

Lisbeth langs elvepromenaden på Kadettangen i sommer. Foto: Anne-Marte Lind
Del

Les flere saker om byutvikling

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg

Nye boliger til salgs i Helgerudkvartalet

Spennende endringer i vente på Kalvøya