Bli bedre kjent med: Kristoffer Andenæs

Mange kjenner kanskje Kristoffer som en bråkebøtte med store ambisjoner og skyskraperhøye planer for Sandvika Øst. Men selv om Kristoffer har mye humør er han egentlig en ganske vanlig mann med et brennende, bankende hjerte for Sandvika.

Aller først, gi en kjapp introduksjon til våre følgere som ikke kjenner deg fra før.
– Jeg er født og oppvokst i Bærum. Jeg driver eiendomsselskapet Andenæs Eiendom sammen med mine søstere, Kristine Andenæs. Selskapet har lang historie i Bærum, og eier flere eiendommer i Sandvika og på Bekkestua, bla. Andenæs, Helgerudgården, Aamotgården og Nordeagården. I tillegg er jeg gift og har to gutter på 3 og 4 år. 

Hvordan har 2017 vært så langt?
– Helt supert! 

Du har et stort hjerte for Sandvika, hva er det du liker så godt med byen?
– Jeg har tilbragt mye tid i Sandvika – både som barn og som voksen. Det er her jeg jobber og barna mine går i barnehage i Sandvika. Da sier det seg selv at jeg tilbringer mye tid her. Det er mye jeg liker ved byen, men på et overordnet plan så må jeg si at beliggenheten er superbra – rett ved Oslofjorden med Kalvøya som nærmeste nabo og hage, elven som svinger seg innover Sandvika. Et perfekt utgangspunkt for å skape en by.

Som en av Sandvikas største gårdeiere har du mange planer og visjoner – hvordan håper du byen ser ut om 10 år?
– Jeg håper på et Sandvika med mye positivitet, mennesker og ikke minst, yrende liv.

Det har vært mange reaksjoner på dine «høye» planer for Sandvika. Føler du deg misforstått?
– Nei, det blir høyere enn det er idag. Jeg tror de fleste ser det positive i at Sandvika blir mer kompakt enn det er idag. Det ligger fantastisk til med eksisterende infrastruktur og som kollektivt knutepunkt, men det er behov for en mer urban struktur. For å skape en levende by, må vi legge til rette for at folk skal kunne bo og derav trenger vi boliger. De aller fleste ser dette, men så er det endel høylytte protester – det må vi tåle.

Hva irriterer deg?
– Fint lite. Er som regel en glad person. 

Og hva gjør deg glad?
– Gode råvarer, fint vær og familien min.

Hvordan er Kristoffer på privaten?
– Som alle andre småbarnsfedre, ganske opptatt. 

Hvis du skal ut og spise i Sandvika – hvor går du?
– Hehe, her er jeg nesten ekspert – om jeg får si det selv! Jeg pleier ofte å spise i Sandvika med barna mine etter jobb. Favorittene er Øst Kjøkken og Bar, Caspar, Prammen om sommeren og Chinatown. Det er fantastisk at Chinatown har fått nasjonal eksponering som en av Norges beste vinbarer – velfortjent synes jeg for vinutvalget er utrolig bra. Også gleder jeg meg selvfølgelig til den nye pakistanske restauranten, Zouq, kommer i det gamle Budstikkalokalet rett ovenfor rådhuset.

Og over til den evige diskusjonen – yey or ney til et bilfritt sentrum?
– Jeg tenker at hvis sentrum får en kritisk masse som skaper liv så kan vi se på et mer bilfritt sentrum, men slik det er nå er det bra for næringen med den økte trafikken kjøring gir. Uten aktivitet og tilgjengelighet dør livet i byen. Når vi snakker om bytransformasjonen er det dog naturlig at det vil skje noen forandringer.

Slik kan nye Helgerudgården så ut om få år dersom Kristoffer får det som han vil

 

Del

Les flere saker om byutvikling

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg

Nye boliger til salgs i Helgerudkvartalet

Spennende endringer i vente på Kalvøya