Arkitekturprisen 2021 til to Sandvikaperler

Bærum kommune delte i år ut to arkitekturpriser. Vinnerne er Gartnerfuglen Arkitekter for Folkebadet og Dronninga landskap for Sandvika elvepromenade. Prisen ble delt ut av ordfører Lisbeth Hammer Krog og juryleder Eirik T. Bøe på Folkebadet i Sandvika.

Martin Schilde, gründer i Folkebadet, kom til Gartnerfuglen med store ambisjoner. Folkebadet skulle bli en kulturdestinasjon i Sandvika. Ambisjonen var en møteplass der alle føler seg velkommen og kan oppleve ulike tilbud fra morgen til kveld. Her finner du kaffebar, lunsj, middag, konserter, bar og nattklubb. I tillegg kan gjestene utfolde seg i en innendørs hage hvor de kan spille petanque eller hive seg over flipperspill.
Arkitektene hadde som mål å skape et sted som overlever trender med estetikk og robuste materialer som krever minimalt vedlikehold.

«Oppdragsgiver og arkitekt berømmes for ambisjonen om å skape kvalitetsrike og robuste interiører, variert og fleksibel romdisponering, material- og fargepalett og belysning.», heter det i juryens uttalelse
Den mener det er et kunststykke å skape romsoner som fungerer godt for både små og store forsamlinger i et såpass stort bygg.
De mener også prosjektet er en meningsfull bevaring og fornyelse av et viktig historisk bygg i Sandvika, og «gir med sitt frodige og originale formspråk unike omgivelser for urbane opplevelser».

Juryen gir Dronninga Landskap pris for Elvepromenaden som gir «nye forbindelser» i byen, både langs Sandvikselva med kaianlegget – og på tvers i form av nye trapper, ramper og plasser. Materialer, møblering og belysning roses for høy kvalitet, det samme med vegetasjonen som består av karakteristisk Oslofjord-flora og et stort mangfold av mer urbane vekster.
Prosjektleder i Dronninga landskap, Rainer Stange, mener at elvepromenaden er blitt Sandvikas nye Storgate. Den er romslig og gir plass for alle. Det er brukt fine materialer, vakker larvikitt, flotte benker og gode trapper. Stange mener at dette er det fineste prosjektet han har vært med på gjennom sine 30 år i bransjen.
– Juryen er stolt av å kunne gi prisen til to fremragende prosjekter som kommer offentligheten til gode, og vil særlig løfte frem det samarbeidet som må til for å lykkes; mellom private og offentlige aktører, mellom oppdragsgivere og rådgiver og utførende – i samspill med Sandvikas mangeartede befolkning, uttaler juryen.
Kilder: Budstikka og baerum.kommune.no
Her kan du lese hele juryens begrunnelse.
FOTO: JOAKIM S. ENGER

Del

Les flere saker om byutvikling

Kraftsenter innen musikk og kreativ næring åpnet

Om under et år flytter de første beboerne inn

Starter bygging av nye leiligheter i Sandvika

Bli kjent med Per Christian, ny leder i Asplan Viak

Sandvika sentrum vokser

13 år gammel iskremgründer til Sandvika