Richard Branson, en av verdens største og mest kjente entreprenører, heier på LICC. Her tester han iskremen til Christian og Sophia.

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Da Sophia på 13 år ikke fikk sommerjobb som hun drømte om tok hun saken i egne hender sammen med pappa Christian.

De grunnla LICC (Large Ice Cream Company AS) og åpnet den første isvognen i april 2023. I løpet av fjoråret åpnet de fem vogner og mange ungdommer i alderen 13 til 18 år, bosatt i gangavstand til vognene fikk jobb. I år er målet å etablere 30 vogner og 250 ansatte ungdommer. Én av isvognene kommer til Sandvika.

– LICC er mer enn en arbeidsplass, vi ønsker å gi ungdommene en plattform for vekst og erfaring. Som ansatt får de verdifull erfaring med kundeservice, styring av tid, økonomi og praktiske ferdigheter. Ungdommen mellom 13 og 18 år får tariff lønn, forsikring og mulighet for opptjening av pensjonspoeng, forteller Christian Træland.
Ungdommene får tidlig ansvar og mulighet til å avansere til rollen som avdelingsledere eller franchisetakere. Avdelingslederne har ansvar for driften av flere isvogner og tilegner seg verdifull ledelseserfaring og muligheten til å veilede andre ungdommer, sier Træland.
Vi kommer med isvogn til Sandvika i slutten av april, håper på kanonvær og at folk i Sandvika vil heie på konseptet, avslutter Christian.

Del

Les flere saker om byutvikling

Bli kjent med Per Christian, ny leder i Asplan Viak

Sandvika sentrum vokser

13 år gammel iskremgründer til Sandvika

Pulserende musikkmiljø og lokale talenter

Fremtidens arbeidplass i Sandvika

Lokale ungdomsbedrifter hevder seg