Kunstforeningvenn Anne Nordli Ekanger uttrykte begeistring for Elisabeth Werps bilder

Stor stemning under utstillingsåpning med Elisabeth Werp i Bærum kunstforening

Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole og Statens Kunstakademi. Hun har studert under mange kjente kunstnere som Odd Nerdrum, Irma Salo Jæger, Ludvig Eikaas, Ørnulf Opdahl, Per Kleiva og mange flere. Sin første separatutstilling holdt hun ved Unge Norske Kunstnere i 1991. Hun har senere stilt ut i Kunstnerforbundet, på Høstutstillingen, Henie Onstad Kunstsenter, Blaafarveværket og Stenersenmuseet. I de senere år har Werp hatt flere store utstillinger i utlandet, blant annet i Paris, Salzburg, Firenze, Seattle, Miami og London. Hun har også tidligere stilt ut i Bærum Kunstforening med stor suksess.

Elisabeth Werps verk preges av en særegen stil hvor figurative elementer er satt sammen i en sammenheng med fremtredene symbolikk.  Bildene inviterer til undring og gir betrakteren assosiasjoner til eget indre liv. Kanskje det er derfor Werps bilder treffer et bredt publikum på sin helt spesielle måte. Man finner elementer i bildene som gir assosiasjoner til egne opplevelser, betraktninger og følelser. Eksempelvis kan en gammel, rusten sykkel med tittelen «forlatt» få betrakteren til å kjenne på selve følelsen av å være forlatt. Det er mange slike symboler i Werps bilder. Ofte er de figurative motivene satt sammen slik at de blir til et nærmest abstrakt innhold.

Symbolikken i bildene kommer til uttrykk i de mange og dype lag av maling, metaller, stoffer, kullstift, tempera, marmorstøv, bly, metallstøv og sink. Med ulike teknikker og materialer skaper hun bilder med stor dybde og spenningsforhold.

Temaer som går igjen i hennes bilder er lengsel, melankoli og ensomhet.  Werp har blant annet jobbet mye med ensomme rom, rom som alle gjestene har forlatt og som står igjen alene, samt kontrasten mellom det skjøre og det sterke.

Utstillingen står til 6. oktober.

Del

Les flere saker om se og gjøre

Stor stemning under utstillingsåpning med Elisabeth Werp i Bærum kunstforening

Gründeruka i Asker og Bærum: Erfarne gründere deler kunnskap

Opplev magiske Sandvika på Kulturnatt Elvelangs torsdag 19. september

Nabovarsel – Kulturnatt Elvelangs arrangeres torsdag 19. september

Nabovarsel Sandvika byfest

Nyt Sandvika i sommer