Tips til deg som vil gjøre stas på far

Hvorfor feirer vi Farsdag?

Farsdag er en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdag den andre søndagen i november, det vil si søndag 11. november i 2018, og søndag 10. november i 2019. På farsdagen er det tradisjon å gjøre «stas» på faren sin. Det kan være ved å gi ham frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen.

Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig. Det var først Sonora Smart Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen. (Denne artikkelen har annonsørinnhold)

Er far en lesehest?

I bokhandelen finner du noen av de beste gavene. Der finner du bøker for den historieinteresserte, den sportsinteresserte eller den som vil lese de bøkene som trender. Og ikke minst mennesker som er eksperter i å anbefale bøker.

Er far en gourmet?

Fler og fler ønsker seg opplevelser. Et godt måltid sammen med familien – kanskje som en overraskelse – er noe alle setter pris på. I Sandvika by finner du mange hyggelige spisesteder. En komplett guide finner du her. Og har du lyst til å tilberede et ekstra godt måltid hjemme, så har vi et tips; Midt i Sandvika finner du en av Norges fremste fisk- og skalldyrsbutikker som også har alt du trenger av tilbehør

Er far glad i friluftsliv?

Nå er det gode priser på for eksempel sykkel- og kajakkutstyr, og våren er tross alt bare noen måneder unna. For turgåeren finner du også stilige hansker og yttertøy i klesbutikkene. Overrask gjerne med en turinvitasjon og ta med piknikmat fra ferskvaredisken. Noe av det hyggeligste er faktisk å bare være sammen og høsten er på sitt vakreste på Kalvøya akkurat nå.

Overrask med en kino

Høstens filmer har for alvor kommet på Kino, for eksempel «Bohemian Rapsody» om Freddie Mercury og superbandet Queen sin utrolige reise fra kjellerstua hjemme til de største arenaene over hele verden. Hvis du vil overraske med levende musikk kan du feste med RAVI i Bærum kulturhus – billetter finner du her.