Stor stas da biblioteket åpnet igjen

Et stappfullt bibliotek kunne ønske velkommen til åpningen av nye, større lokaler. Både store og små kan glede seg over utvidete lokaler, kafe og inngang direkte fra gateplan. Biblioteket har vært stengt i fire måneder pga oppussingen, men er nå åpent igjen. Og med utvidete åpningstider.
36 000 bøker er nå på plass, lokalene har vokst fra to til tre etasjer og kan nå tilby 1680 kvm. På gateplan kan du nyte en kaffekopp eller lunsj i den nye kafeen «Lesekoppen». Her finner du også rundt 40 tidskrifter og 14 aviser. Den nye møteplassen byr på sitteplasser, betjent skranke, stellerom og lekehule. Møblene er i holdbare naturmaterialer som skinn og eik.

Kjempefornøyd er ikke minst Trine O. Schøning, biblioteksjef i Bærum.
– Dette har vi gledet oss til – lenge. Gjennom denne utvidelsen har biblioteket befestet sin posisjon som en sentral møteplass midt i byen. Biblioteket er et godt sted å møtes, eller bare være alene sammen, sier Schøning til Budstikka.
– Vi ser for oss at den nye etasjen kan bli et fint sted for barselgrupper og lesesirkler, sier Elin Lien, avdelingsleder for Sandvika bibliotek til avisen.

Den gamle utendørs heisen er nå erstattet med en splitter ny innvendig heis, som går gjennom alle tre etasjer. Store deler av lokalene har fått en ansiktsløftning. Rundt 100.000 besøkte biblioteket i normalåret 2022. Fremover regner biblioteket med at tallet vil vokse, leser vi i Budstikka.

barum.folkebibl.no kan du finne åpningstider og lese mer om hva som skjer på biblioteket.