(c) Warner Bros Television

Sting til Nobelkonserten

En av verdens største artister med over 100 millioner solgte album, 16 Grammies og utallige andre priser og nominasjoner er én av stjernene som står på scenen i Telenor Arena når Nobelprisen skal feires den 11. desember i år. Du kan sikre deg Bærumsbilletten med inntil 20% rabatt til vinterens store happening på sandvikaby.no!

Gordon Matthew Thomas Sumner (født den 2. oktober 1951 i Newcastle-upon-Tyne), best kjent under artistnavnet Sting, er en engelsk rockeartist, bassist, vokalist, skuespiller og politisk aktivist. Han var vokalist i The Police fra 1977 til 1986 og etablerte deretter en bemerkelsesverdig suksessfull solokarriere. Han har også en skuespillerkarriere og har medvirket i rundt 15 spillefilmer, blant annet spilte han hovedrollen i thrilleren Brimstone and Treacle. Sting er også en politisk aktivist og har i mange år støttet Amnesty International samt regnskogindianernes sak. Han var en av stifterne av organisasjonen Rainforest Foundation Fund (som raskt fikk en avdeling i Norge). På slutten av 1980-tallet engasjerte han seg også mot Pinochet-regimet i Chile og skrev i 1987 sangen «They Dance Alone«, som omhandler ofrene for diktatorens tortur og drap. Hans samfunnengasjement gjenspeiles i mange av sangene hans.

Sting har har primært drevet med rock, men er kjent for å ha blandet den med sjangere som jazz, reggae, klassisk, new-age og worldbeat. I solokarrieren har jazz ofte vært et sentralt innslag i musikken hans.