Sprengning i Sandvika sentrum starter torsdag 17.03.2022

Denne uken starter sprengningsarbeidene i Sandvika sentrum med første salve torsdag 16.03. Dette arbeidet vil pågå ut august 2022. Sprengingen er planlagt i byggeplassens normale arbeidstid, som er mandag til fredag mellom kl. 7 og 19. Antallet salver per dag vil variere med to til tre salver som normalt. Mennesker og dyr er følsomme overfor vibrasjoner og vi kan ofte merke vibrasjoner fra sprengning på lange avstander.

Hva bør du passe på
Når det pågår sprengningsarbeid i Sandvika, bør du påse at løse gjenstander ikke står «på vippen» – i skap eller på hyller. Selv små vibrasjoner kan flytte det lille som skal til for at noe faller ned. Har du kjæledyr bør du være oppmerksom på at enkelte hunder kan reagere på vibrasjoner. Små barn kan også bli litt skremt dersom de våkner av det samme.

Varsling ved sprenging på SMS
Sprenging varsles med «varsku» rop eller – viktigst – med sirene. Du vil se vakter på og utenfor byggeplassen, og samtidig høre korte sirenestøt før salven. Ett lang støt markerer at sprengningen er ferdig. Når det varsles med sirene: gå vekk fra vinduer, altaner, balkonger, uteområder og lignende som vender mot byggeplassen. Dette på grunn av faren for sprut ved uhell.

Det vil også bli sendt ut en tekstmelding med varsel om sprengning omtrent 20 minutter før en salve detoneres. Ønsker du å bli varslet på sms? Send fullt navn og mobilnummer til nabokontakten for prosjektet, Kirsten Skaare: kirsten.skaare@prodecon.no

helgerudkvartalet.no kan du lese mer om byggeprosessen.