Obama-favoritt på Sandvika Teater

Nå skjer det store ting i Sandvika Teater. Torsdag 18. januar har BærMuDa (Bærum musikk- og danseteater) premiere på “Ragtime”. Musikalen har vunnet internasjonale priser, er basert på Obamas favorittbok med samme navn og har aldri tidligere blitt oppført i Skandinavia.

“Ragtime” forteller historien om Amerika tidlig på 1900-tallet, om kvinnefrigjøring, rasediskriminering, om innvandring fra Europa og hvordan immigrantene var med å skape det nye og moderne amerikanske samfunnet. En historie like relevant i dag som den var for 100 år siden.

Men selvfølgelig handler forestillingen også om kjærlighet og om jazzens forløper Ragtime og historien passer like godt for litt større barn og ungdom som voksne.

Med BærMuDa på scenen finner du flere ansikter som du kanskje ser i Sandvika når du er innom byen vår. William Bergrem, frisør hos Petite Frisørene, er selvfølgelig ansvarlig for hår og teatersminke. Johanna Dahl Bryne som vi til stadighet ser på scenen med blant annet Prime Time, har sin egen flotte solo. Trine Eide Schjølberg, nyansatt medarbeider i i Bærum kommune Eiendom, spiller vaudevilleartisten Evelyn Nesbit, og Cecilie Due, prosjektleder for Sandvika Byfest, stiller denne gang i rollen som den radikale anarkisten Emma Goldman. I tillegg har vi med oss en diger gjeng med dyktige musikalartister. To av dem kommer direkte fra Book of Mormon i Oslo hvor de har spilt i hele høst. Komponist og trombonist Helge Sunde fra Jar er kapellmester for orkesteret bestående av 10 dyktige musikere.

Vi håper alle som leser sandvikaby.no støtter opp om det lokale kulturlivet og tar seg en tur til Sandvika Teater i ukene som kommer. Forestillingen spilles 18. – 21. og 24. – 27. Januar i Sandvika Teater. Billetter får du kjøpt på baerumkulturhus.no og på tlf. 81511777 – eller i teateret.

Bildet er fra øvelser på Jar skole.