Slik ser skissene for nye elvepromaden ut

Sandvika Elvepromenade

Elvepromenaden strekker seg fra Rigmorbrygga til Kinoveibroen / arealene foran Brambanigården.

Målet med den nye elvepromenaden er at det skal bli hyggelig og trivelig å oppholde seg i området, både dagtid og kveldstid – hele året.

Første del av elvepromenaden var ferdig i mai 2010 og var den 340 meter lange strekningen fra Rggmorbrygga og bort til broen ytterst på Kadettangen. Andre del av promenaden åpnet september 2014 og inkluderte parkarealet ved skomakeren og frem til parken på Løkketangen i Sandvika sentrum.

Det største utbyggingen er er derimot delen fra Rigmorbrygga til Kinoveibroen. Den nye elvepromenaden danner en nesten halv kilometer lang, myk linje langs Sandvikselva. Nedre promenade er en brygge, som er fordelt på to til tre nivåer. Hovedhensikten med dette er nærhet til vannet. Folk skal kunne sitte på bryggekanten med beina i vannet, småbåter skal kan legge til og kajakker settes på vannet.

Øvre promenade består av sambruksgatene Brambaniveien og Løkketangen med en mørk steinparkett. På hver side av Rådhusbroen ligger de nye slottstrappene av larvikitt. Blomsterrike og bladdekkende stauder plantes til en bugnende Rådhushage. Rabatten mellom øvre og nedre promenade rommer sjeldne og kalkkrevende oslofjordplan

Nye trapper åpner opp i begge ender og skaper en enklere forbindelse til Kinoveien og Rådhuset, samt gir plass til frodig beplanting og nye serveringssteder langs strekningen. En ny tapasrestaurant åpnet allerede i november 2018 ved siden av den populærere kaféen, Kanel Steinovnsbakeri. Restauranten heter Sebastian Tapas & Bodega og har allerede høstet strålende kritikk i Budstikka. I tillegg vil publikumsfavorittene Musikkflekken og Prammen annonsert at de vil oppstå i ny drakt under navnet Sandvika Folkebad – et 1.200 kvadratmeter stort utsted fordelt på restaurant, bar og scene. Sandvika Folkebad åpner sommeren 2020.

Elvepromenaden åpnet for publikum i desember 2019. Det vil fortsatt pågå mindre anleggsarbeider langs strekningen. Offisiell åpning blir sommeren 2020.

 

Direkte: Kamera fra byggeplassen

Tips! Klikk på bildene for å åpne i fullskjerm.


Galleri