Sandvika Elvepromenade

Om prosjektet

Elvepromenaden strekker seg fra Riggmorbrygga til Kinoveibroen / arealene foran Brambanigården.

Målet med den nye elvepromenaden er at det skal bli hyggelig og trivelig å oppholde seg i området, både dagtid og kveldstid – hele året.

Første del av elvepromenaden var ferdig i mai 2010 og var den 340 meter lange strekningen fra Riggmorbrygga og bort til broen ytterst på Kadettangen. Andre del av promenaden åpnet september 2014 og inkluderte parkarealet ved skomakeren og frem til parken på Løkketangen i Sandvika sentrum.

Nå står altså delen fra Riggmorbrygga til Kinoveibroen for tur. Dette vil bli den største utbyggingen så langt med bla. gjestebrygger for småbåter og nedtrapping mot vannet som skal skape nærhet og tilknytning til elven. «Lekteren» til publikumsfavoritten Prammen vil bli erstattet av en hyggelig uteservingsområde som forlenges på tvers av gaten som en del av den nye forplassen til Brambanigården: «Brambanis plass».

Nye trapper skal åpne opp i begge ender og vil skape en enklere forbindelse til Kinoveien og Rådhuset, samt gi plass til frodig beplanting og nye serveringssteder langs strekningen. Bl.a vil en ny tapasrestaurant åpne allerede i november 2018 ved siden av den populærere kaféen, Kanel. Restauranten heter Sebastian Tapas & Bodega. I tillegg har Musikkflekken og Prammen tidligere i år annonsert at også de ønsker å benytte seg av anledningen, og vil oppstå i ny drakt under navnet Sandvika Folkebad etter en full runde med oppussing.

Elvepromenaden ventes og ferdigstilles sommeren 2019.

 

Bilder:

Slik ser elvepromenaden ut i dag.

Slik ser skissene ut for nye den elvebredden

 

Planforslag elvebredden

Planforslag Victoriakvartalet

Planforlsag Rådhuskvartalet


Påkobling eksisterende promenade

Påkobling eksisterende promenade