Bli med på Sandvika Byfest 24. – 27. august

Siste helgen i august, 24. – 27.08 kan du igjen oppleve Sandvika Byfest. Det er 18. gang Byfesten fyller Sandvika med opplevelser for alle og en hver. Som et av Norges største kulturarrangement er det et fantastisk utstillingsvindu for frivilligheten og mesteparten av programmet er gratis for publikum.
I programmet finner du mange kjente elementer som barneaktiviteter i Byparken, markedet på Rådhusbroen, frivillige organisasjoner og idrettslag, konserter fra flere scener, tivoli på Kadettangen, dans foran Kulturhuset, koselig stemning i Løkkehaven, Nysirkus på Kjørbotangen, uteserveringer i fleng, båter i Sandvikselva, fotballkamp med Bærum SK og mye mye mer.


Flere nyheter

Det blir også plass til noen nyheter i år, bl.a.:
•    Gratis elferge mellom Lysaker, Fornebu, Sandvika og Vollen som går fredag, lørdag og søndag. Sjekk festivalprogrammet for rutetider og nyt Bærum fra sjøen!
•    I Kommunegården skaper vi en helt ny klassisk scene der norske storheter som Thormod Rønning Kvam, Bugge Wesseltoft, Henning Kraggerudog flere kommer til.
•    Generasjonslekene i regi av Bærums seniorsentre gir alle muligheten til å hygge seg på tvers av generasjonene gjennom lek, konkurranse og annen moro. Her får man aktivisert seg etter evne og interesse, sammen med venner og familie.
•    I Løkketangen bygger vi en catwalk som fylles med vintage mote for alle aldre på lørdagen, og litt senere på dagen vil Bærums cosplay-miljø overvelde oss med kreative kostymer og karakterer. Er vi riktig heldig vil det dukke opp en Darth Vader eller Boba Fett også!
•    I Kunnskapssenteret  blir det et omfattende program med foredrag og workshops med næringslivet
•    I Rådhusparken finner du politisk kvarter  og et «speakers corner».
•    Foran Folkebadet vil du finne et vaskeekte vikingskip.
•    Sandvika Byfest har i samarbeid med Røde Kors og DUER laget et kunstprosjekt som skal resultere i to helt nye kunstverk i Sandvika sentrum. Prosjektet har allerede startet i juni og vil vare helt frem til Byfesten der ungdommene sammen med DUER skal skape et eget kunstnerisk uttrykk for deres eget hjemsted.
•    Løkketangen skal skinne med en gjenbruksfestival, der du vil finne alt fra klær, møbler, miljøinfo og design til muligheter for å reparere noe. Inne og ute kan man oppdage både ny kunnskap og nye skatter som blir med hjem.
•    Til slutt har vi festivalen På Kalvøya. Søndag 27. august kan du oppleve Maria Mena, Johndoe, Silver Lining og Ole Kirkeng på Norges kanskje vakreste festivalarena. Billetter til På Kalvøya finner du på ticketmaster.no.

Les mer om Sandvika byfest her.