Bli bedre kjent med: Farid hos SPAR Helgerudhallen

I vår tok Faraidon, eller Farid som vi pleier å kalle ham, over rollen som ny butikksjef i SPAR Helgerudhallen etter at NorgesGruppen omprofilerte en av Sandvikas eldste matvarebutikker, MENY. Hvordan var det å gå fra å være butikkansatt til å styre hele sjappa selv? Og hva med utbyggingsplanene for Sandvika? Er han spent?

Du tok nylig over som butikksjef etter å ha jobbet i «gamle» MENY i flere år allerede. Hvordan trives du i den nye stillingen?
– Jeg trives veldig godt som butikksjef i Spar. Jeg tror rett og slett det er min drømmestilling!

Du har jo vært i Sandvika i en årrekke, hvordan opplever du at byen forandrer seg?
– Fra jeg begynte å jobbe i Sandvika for snart 11 år siden, har det vært en god del forandring. Noe positivt og selvfølgelig også noe negativt. Mange mener mye om Sandvika og folk engasjerer seg, men ting har tatt tid og jeg merker at folk begynner å bli utålmodige. Når det er sagt, er jeg er veldig spent på planene for Sandvika og er overbevist om at Sandvika kommer til å bli et av, eller kanskje til og med, Oslofjordens mest attraktive sted. Jeg gleder meg til å drive butikk og samtidig kunne glede meg over å være her som besøkende også.

Hva er det beste med å drive butikk i Sandvika?
– Dette høres kanskje litt «cheesy» ut, men det er først fremst kundene mine. Også beliggenheten da, selvfølgelig!

Hvem handler hos dere?
– Veldig mange av kundene er kunder som har har handlet her i årevis og som kommer tilbake igjen og igjen. I tillegg er også de som jobber og har kontor i Sandvika et viktig kundegrunnlag for oss. Noen er faktisk innom nesten hver eneste dag!

«- Jeg er veldig spent på planene for Sandvika og er overbevist om at Sandvika kommer til å bli et av, eller kanskje til og med, Oslofjordens mest attraktive sted.» – Faraidon Palani, SPAR Helgerudhallen

 

Hva handler du selv alltid på salg?
– Hehe, jeg handler mineralvann ofte på salg. Og mat jeg kan spise i lunsjen min.

Når er den travleste tiden for deg?
– Den travleste tiden i butikken er mellom kl 11.00 og kl 13.00. Det er da alle «lunsjkundene» kommer innom. Ellers er også høytider som påske og jul også travle tider for oss. Spesielt julen for da har vi ekstra mange gode tilbud.

Hva gjør deg glad?
– Oi, jeg er generelt en glad gutt, eller kanskje jeg skal si mann (?), så det er mye som gjør med glad! Men oftest er det kundene mine som gir meg det største gliset.

Og til slutt – din yndlingsrett?
– Hahaha! Jeg er altetende menneske og jeg liker å prøve så mye forskjellige mat som mulig. Men hvis jeg kan være grådig og velge ut én tre-retters meny hadde det blitt tomatsuppe til forrett, pepperstek med bakt potet og kryddersmør til hovedrett og kanskje en deilig, hjemmelaget tiramisu til dessert for å toppe det hele! Og til drikke må jeg vel si mineralvannet har handlet på tilbud på Spar. Aller helst Cocoa cola. Hehe.

Våren 2018 ble MENY i «gågata» i Sandvika omprofilert til SPAR og Faraidon Palani tok over rollen som butikksjef etter å ha jobbet i Sandvika i en årrekke.