Bli bedre kjent med: Vigdis på Kanel

Vigdis Øien og jentene hennes sier aldri «nei» når sultne gjester stopper innom Kanel, den lune kaféen idyllisk plassert langs Sandvikselven. I mange år har hele Sandvikas bakermor servert boller, baguetter, kaffe og brød – og etter hvert varme retter, vin og øl – til nygifte brudepar, forelskede kjærestepar, fnisete tenåringer, store og små, gamle og unge. Ja, listen er lang. Det er på tide å bli bedre kjent med hele Sandvikas bakermor.

– Dere har jo lenge vært et yndlingssted for både eldre og yngre – hva tror du det skyldes?
Jeg tror det har med at vi yter god service slik at alle føler seg velkommen hos oss. Det er viktig. Beliggenheten vår er jo dessuten helt perfekt fordi vi har lett tilgjengelighet for alle aldersgrupper. Den hyggelige uteserveringen har også mye å si og er utrolig populær når været er godt. Da vil de aller fleste sitte ute. Enkelte dager skulle vi hatt enda mere plass!

– Din personlige favoritt på menyen?
Jeg liker naturligvis mye av det vi har, men kyllingbaguetten og kyllingsalaten er nok mine personlige favoritter 🙂

– Hva selger dere mest av?
Det går desidert mest av bakevarer som skolebrød, cinnamonrolls, kanelboller og croissanter. I tillegg er vi et populært lunsjsted, så da går det også mye minibaguetter, og baguetter med kylling og chevre. Chevresalat er også blant bestselgerne våre. Det går mye av alt egentlig!

– Hva gjør deg glad?
Å våkne til sol og godt vær gir meg utrolig mye energi og glede! I tillegg er det lite som slår følelsen av å få positiv tilbakemelding på at man gjør en god jobb, samt å se at kundene trives her. Det gjør meg også ekstra varm i hjertet når hele barnehageklasser kommer innom kaféen på boller og kakao. Det synes jeg er veldig koselig!

– Hva irriterer deg?
Noen ganger hender det, dessverre, at vi opplever misfornøyde kunder. Det irriterer meg fordi vår filosofi er at kunden alltid skal stå i sentrum, og når kunden har en dårlig opplevelse føles det rett og slett veldig irriterende.

– Når du ikke er på Kanel, hvor befinner du deg helst da?
Nå har det seg slik at jeg og mannen min bor i Victoriagården (red. anm. samme bygg hvor Kanel holder til), så da er det fort gjort at jeg stikker innom kaféen selv om jeg egentlig har fri. Ja, som du kanskje skjønner trives jeg veldig godt her i Sandvika. Byen har alle fasiliteter, og dessuten er jo Kalvøya er jo en perle. Jeg gleder meg veldig til nye Kadettangen åpner igjen også. Det blir bra!

– Planer for sommeren?
Nå har jeg faktisk akkurat vært er uke i Trøndelag, hvor resten av familien bor, så da blir jeg vel å finne på Kanel i sommer. Det blir vel kanskje noen småturer her og der, men det blir ikke noen ferie igjen før i midten av september. Da går turen til Arguineguin på Grand Canaria for å feire min 60 årsdag.

– Hvilket besøk husker du best?
Vet du hva, for et par år siden ringte ei hyggelig dame som fortalte at sønnen hennes akkurat hadde giftet seg i Bærum Rådhus og trengte et sted å spise om 15 minutter. Lettere smigret over valget av spisested svarte jeg som jeg pleier; det helt sikkert burde gå fint. 15 minutter senere hadde vi dekket opp til bryllupslunsj med flagg, mat og selvfølgelig en vase til brudebuketten.Kontakt:
KANEL
Løkketangen 26C, 1337 Sandvika
Åpningstider: Mandag – fre 07 – 18, lørdag 09 – 18, søndag 10 – 18
Telefon: 67 54 77 76
Facebook