Bli bedre kjent med: Sverre Rokseth

Med et etternavn som signaliserer et engasjement for den hardere delen av musikkspekteret, er Sverre Rokseth riktignok en svært engasjert og musikkinteressert ildsjel. Om det er tilfeldig eller ikke vet vi ikke, men det vi i hvert fall vet, er at Sverre har mange jern i ilden her i Sandvika (og Bærum for øvrig!). 

Aller først, introduser deg og foreningen til våre følgere som ikke kjenner deg.
– Jeg er 41 år og leder Sandvika Rock Club. Det er en frivillig konsertforening som arrangerer konserter på Musikkfekken og Baracoa i Sandvika. Vi ønsker å sette Sandvika på rockekartet! I tillegg har jeg også et selskap som heter Fresh Tea der jeg gir ut musikk på vinyl i små opplag. Til nå har det blitt 12 utgivelser, hvorav 2 er lokale artister. Men, min «ordentlige» jobb er faktisk som helsefagarbeider i Bærum kommune og konsulent i et privat helseforetak.

Hvordan har 2017 vært så langt?
– 2017 har vært bra så langt. En god firer på terningen!

Dere byttet nylig navn fra Sandvika Rock & Metal Cub til Sandvika Rock Club – hvorfor det?
– Det klinger rett og slett bedre i våre ører! Metal miljøet er dessuten heller ikke så stort her i Bærum lenger, men profilen vår er den samme som da vi startet. Det blir fortsatt metal, men da med større / mer kjente band på Musikkflekken. Rockeband i mindre skala arrangerer vi på Baracoa. Baracoa har nå kjøpt inn nytt topp lydutstyr nå, så her skal det rockes! Jeg har også fått med meg en fantastisk booker for klubben, nemlig Marianne Lauritzen. 

Hvor kommer denne lidenskapen fra?
– Lidenskap for musikk har jeg hatt siden jeg var liten. Den første musikken jeg hørte var typisk «barnemusikk» og klassisk musikk. Jeg ble i tidlig alder utsatt for den litt røffere delen av rocken. Det var Deep Purple, Kiss, Wasp og Twisted Sister det startet med, så ballet det bare på seg.

Du har et stort hjerte for Sandvika, hva er det du liker så godt med byen?
– Jeg vil trekke frem beliggenheten her. Kort vei inn til Oslo, marka og ikke minst nærheten til fjorden, med Kalvøya som nærmeste nabo. Jeg benytter meg endel av sykkel i sesongen, og det er en bra sykkelvei helt inn til Oslo sentrum. Den kommer til å bli bedre, da det finnes intersseorganisajoner her i Bærum som jobber for syklistenes sak (Syklistenes landsforening), der jeg selv er medlem. Så har vi selvsagt musikk og kulturscenene her ute. Musikkflekken er et meget bra konsertlokale, samt nå også Baracoa med sin nye klubbscene, der det er alt fra jamsessions, musikkquiz, karaoke og månedlige konserter. Det er trivelig miljø der, usnobbete, og forskjellige typer mennesker, samt de har fått en bra musikkprofil på anlegget. Ellers liker jeg Prammen på dagtid, og jeg syns det er blitt veldig trivelig i «BAKgården» der Tonje Spjøtvold har skapt en oase midt i bykjernen. Sandvika Rock Club arrangerer forøvrig Platemesse i «bakgården» 20 mai. Jeg vil også slå et slag for biblioteket i kommunegården. Topp service, og etter min mening – kommunens beste!


«Beste konsertminne må være TNT i 2013 på Musikkflekken, og Änglagård i 2015. Ronni Le Tekrø på 90- tallet der var også en heftig opplevelse. Av større band vil jeg trekke frem Iron Maiden som jeg har fulgt i over 30 år. Jeg blir som en 10- åring hver gang jeg er på konsert med de.» – Sverre Rokseth, leder i Sandvika Rock Club

 

I august arrangerer du Sandvika Rock Fest sammen med Mikael Falkenfjärd og Carl-Johan Østvik hos Baracoa – fortell!
– Ja! Vi starter opp en rockefestival sammen med Baracoa. Det blir en scene utendørs, rett utenfor Baracoa, og det skjer under Sandvika Byfest 24- 26 august! Det blir 3 dager, torsdagen er gratis og vi starter litt rolig, og på fredag og lørdag blir det 2 dager med fet rock fra klokken 17! Vi har sluppet ett band, The Carburators, som spiller lørdagen. Snart slipper vi enda en headliner, og det blir 4 band hver dag med knallbra rock som vi slipper nå fremover! På lørdagen blir det også gratis platemesse på dagtid mellom 10-16. Alt dette skjer under Sandvika Byfest med hvor vi har et godt samarbeid med Cecilie Due.

Beste konsertopplevelse?
– I Sandvika vil jeg helt klart trekke frem TNT i 2013 på Musikkflekken, og Änglagård i 2015. En av de beste konsertene jeg har vært på noensinne. Ronni Le Tekrø på 90- tallet der var også en heftig opplevelse. Av store band vil jeg trekke frem Iron maiden som jeg har fulgt i over 30 år. De har aldri spilt en dårlig konsert, og jeg blir som en 10- åring hver gang jeg er på konsert med de.

Noe spesielt du gleder deg til?
– Nå ser jeg frem til sommer og behagelig temperatur ute. I juni skal jeg på en festival i Sverige som heter Sweden Rock festival, der har jeg vært siden 2003. Ellers blir det tur til London i juli for å se Tom Petty & The Heartbreakers. Innimellom dette blir det å nyte sommeren mest mulig, komme seg på noen turer til fots og på sykkel. Også gleder jeg meg selvfølgelig til Sandvika Rock Fest i slutten av august!

Hva gjør deg glad?
– Musikk, fysisk aktivitet og gode venner.

Hva irriterer deg?
– Folk uten egne meninger. Og dårlig service.

Hva drømmer du om?
– Det er jo et veldig stort spørsmål da! Så da velger jeg å holde meg i Sandvika. Jeg håper at de ulike kultursecenene kan samarbeide enda mer, og støtte enda mer opp om hverandre. Samarbeid er tingen! Og at lokalpolitikere ser hvor viktig det er med steder som Baracoa og Musikflekken – hvor folk kan se og høre levende musikk. Sandvika Rock Club er helt avhengig av støtte for å gjennomføre de planene og drømmene vi har. Vi har et godt kontaktnett og mange planer! Drømmen hadde vært om Sandvika Rock Fest kunne blitt en årlig festival hver sommer. Når det gjelder byutviklingen i byen så håper jeg at Sandvika ikke blir for sterilt og «glætt» i årene fremover. Jeg har inntrykk av at norske byer blir mer og mer like. Ellers håper jeg at Budstikka blir enda flinkere til å følge med på hva som skjer, og skrive forhåndsomtale om hva som skjer i Sandvika. Det er gull verdt, det har jeg selv erfart. Ikke alle er på sosiale medier som Facebook o.l. Det at Budstikka støtter opp om musikklivet og skriver om hva som skjer har veldig mye å si. 


SANDVIKA ROCK CLUB

http://sandvikarock.no/

https://www.facebook.com/Sandvikarock/

PLATEMESSE I BAKGÅRDEN 20. MAI:
https://www.facebook.com/events/1931052760458022/

SANDVIKA ROCK FEST 24. AUGUST:
https://www.facebook.com/events/181197015713045/