Bli bedre kjent med: Mai-Lis på Stoffhjørnet

For 40 år siden flyttet Mai-Lis til Norge. Heldigvis vil vi si, for det resulterte i butikken Stoffhjørnet hvor håndarbeid og vakker design står i fokus.

Du er jo opprinnelig fra Sverige, hva var det som fikk deg til Norge?
– Jeg flyttet egentlig til Norge i 1975, men dro tilbake til Sverige og var der i et par år før jeg flyttet tilbake til Norge for godt i 1984. Det er her jeg stortrives, og nå kan aldri tenke meg å flytte `hjem` igjen. Jeg flyttet tilbake fordi Norge har alltid vært mitt andre hjem. Dessuten er moren min fra Lofoten så brorparten av slekten min er derfra. Dessuten er jeg egentlig utdannet Psykiatrisk Hjelpepleier, en utdannelse som på den tiden ikke fantes i Sverige.

Hvor lenge har du drevet butikk i Sandvika?
– Stoffhjørnet har jeg drevet i Sandvika i 8 år. Her er jeg så heldig å få drive butikk i Randersgården med fantastiske naboer (Asker & Bærum symaskinsenter og Kaffebrenneriet), så plasseringen kunne ikke vært bedre. Totalt har jeg drevet butikk i 22 år, den første butikken jeg startet var i Slemmestad.

Hvem handler hos deg?
– Hos meg handler mennesker i alle aldre, de strikker, syr og trenger ofte litt av hvert. For tiden seger jeg mest garn. Det er for tiden helt ville tilstander når det gjelder strikking! Det synes jeg selvfølgelig er veldig gøy.

Syr du selv også?
Jeg har alltid elsket å holde på med håndarbeid, så jeg kan vel ikke ha en bedre arbeidsplass også.

«Det er for tiden helt ville tilstander når det gjelder strikking! Det synes jeg selvfølgelig er veldig gøy.» – Mai-Lis Petersson

Hva liker du best å lage?
– Jeg vel mest glad i å strikke, men syr, hekler, knipler, vever, ja i grunn alt som er gøy.

Hva er det fineste du har laget?
– Har presis strikket ferdig en jakke med japansk garn, den har jeg designet selv og er i grunn veldig fornøyd med resultatet. 

Hvis du måtte velge – Sommer eller vinter?
– Hm, det er vanskelig å svare på, men personlig det må nok kanskje bli sommer. På sommeren koser jeg mye ute i hagen, liker å dyrke urter, grønnsaker m.m det gir en god følelse å se ting vokse. På en annen side er jo vinteren innetid og da er det også fullt kjør i butikken. Da selger jeg masse garn, så når kvelden kommer er man sliten og ender i godstolen, der jeg strikker modeller og lager nye design.

Hva gjør deg glad?
– Familien min betyr mye og gjør meg glad, men i hverdagen så er det også mange koselige kunder å prate med.


Kontakt:
Stoffhjørnet Sandvika
Engervannsveien 39, 1337 Sandvika
Telefon: 402 41 556