Årets 17. mai-feiring i Sandvika

Nasjonaldagen pleier å være en fin dag her i Sandvika. Med borgertog, festforestilling, kransenedleggelse, salutt og kaffe og kaker i Løkkehaven, samles hundrevis av glade mennesker i byens gater. Men, som så mye annet i disse tider, blir også 17. mai-feiringen annerledes i år.

I år blir flaggheisingen, kransenedleggelsen og ordførers tale ved rytterstatuen utenfor rådhuset forhåndsinnspilt uten publikum.
Klokken 12.00 kan de som er i nærheten av rådhuset i Sandvika høre vår kjære klokkenist, Vegar Sandholt, spille nasjonalsangen «Ja, vi elsker dette landet» mens hele Norge synger.

Digital festforestilling

Den tradisjonsrike festforestillingen i Bærum Kulturhus vil, som i fjor, strømmes. Men, vi kan allerede nå avsløre at bl.a. Hans Majesestet Kongens Garde vil spille fra Kolsåstoppen. I tillegg vil du kunne oppleve lokal musikk leveres av Per Vollestad med utdrag av «Livet på Grini», egne sanger fra låtskriver Bærums Rikke Normann og klassisk gitar med Rebekka Plagge Rist-Larsen. Det blir også to danseinnslag, ett av Sandvika-baserte Nagelhus Schia Productions, og lokale Trippeldans danser fra Kalvøybrua. Løkeberg skole og Grav skolekor synger og Jar og Lysaker er årets skolekorps. Forestillingen kan sees (gratis) på kommunens og kulturhusets nettsider fra kl. 15.30.

Selv om vi håper dette vil bli det siste året (bank i bordet!) med digital feiring og sosial avstand på selveste nasjonaldagen, vil vi benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig fin 17.mai! Vi håper den blir fin og minnerik. 🇳🇴  😃

Rådmann Halmrasts vei: Korona eller ei – gata skal pyntes!